Lečenje impotencije

Whatcauseerectiledsyfunction

Lečenje impotencije je postalo pravi izazov za sve vodeće stručnjake u svetu koji se bave ovim problemom. Svetska istraživanja pokazuju da svaki treći muškarac stariji od četrdesete godine ima problema s potencijom, odnosno da boluje od erektilne disfunkcije, a da je svaki muškarac makar jednom i pre tridesete oseti polnu nemoć. Stručnjaci smatraju da više od devedeset odsto osoba koje pate od nekog oblika impotencije dožive infarkt ili neko drugo kardiovaskularno oboljenje, kao i da je impotencija postala znak upozorenja za koronarnu arterijsku bolest, kako za akutnu tako i za hroničnu. Iako tačna evidencija o broju muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije ne postoji, jer ljudi se za pomoć, ako je uopšte potraže, mahom obraćaju lekarim u privatnim klinikama, ipak Srbija prati svetski trend i uklapa se u svetska istraživanja jer je sve više onih koji imaju problem sa impotencijom, kaže dr Aleksandar Milošević, urolog i seksolog u KBC „Zvezdara”, i dodaje da su zapažanja domaćih lekara da skoro 90 odsto muškaraca u našoj zemlji i pre četrdesete, barem jednom, ima simptome erektilne disfunkcije, a samo petnaestak odsto njih potraži pomoć lekara.

Prema njegovim rečima, kod mlađih je problem najčešće psihičke prirode, ali s godinama i telo počne da otkazuje poslušnost.

Lecenje impotencijeImpotencija najčešće pogađa muškarce pod stresom, a lečenje zavisi od oba partnera. Zato se često, osim urologa i psihijatara, u terapiju uključuju i ginekolozi, endokrinolozi…

A zavisno od uzroka koji dovode do smanjenja potencije i onemogućavaju normalan seks i lagodan život impotencija se deli na psihičku i organsku.

Inače, ovom problemu kod muškaraca danas se glasno govori, a zahvaljujući napredovanju medicine efikasno se i leči – objašnjava dr Milošević.

Prema rečima našeg sagovornika, impotencija može da se leči injekcijama, penilnim protezama i hirurškim zahvatima.

Međutim, pravu revoluciju napravilo je medikamentno lecenje impotencije.

Lek deluje 36 sati, znači da je dovoljno uzeti dve tablete nedeljno i muškarac će uvek biti sposoban za seks a hrana i alkohol ne umanjuju njegovo dejstvo.

Zasad još nije pokazao neke neželjene efekte, a mogu da ga koriste i osobe s dijabetesom, pa čak i drugi hronični bolesnici, uz redovnu lekarsku kontrolu. Većina muškaraca, koji imaju problema u krevetu, često odlučuju da kupe preparate na crno, što nikako nije preporučljivo, pre svega jer ne znaju šta unose u organizam. Moraju da pobede stid i obrate se lekaru za pomoć jer jedino on može da odredi pravi i odgovarajući način lečenja, – kaže dr Milošević.

Naravno ovo je zaista veliki problem i netreba ga zanemariti niti shvatiti olako, vec mu treba zaista ozbiljno pristupiti i posvetiti mu paznju maksimalno.

Svako zanemarivanje i olako shvatanje ovog problema, tj impotencije moze biti fatalno. Sacuvajte vase zdravlje na vreme.

Related Posts