Scroll Top

Zbog ovih 5 stvari ponos vam se zauvek smanjuje: Prvu stvar sa liste radi većina muškaraca, a ne zna šta ih čeka

testicles-2790218_960_720

Dok se većina muškaraca pita koja je dužina penisa “idealna” i kako ga povećati, retko kome prolazi kroz glavu mogućnost da se penis smanji, a to je zapravo moguće

Statistika kaže da je dužina prosečnog penisa u erekciji 14.7 cm, a sve ispod ove brojke naziva se mikropenisom. Međutim, ova brojka može da se smanji za čak dva i po centimetra iz više razloga. Na neke od njih nemoguće je uticati, ali na pojedine svakako možete!

Nudimo Vam preparate koji će vam priteći u pomoć, ohrabriti i podržati Vas maximalno! Ovo su neki od njih!

A ovo su neke od osnovnih stvari zašto se Vaš ponos smanjuje:

Pušenje
Ako ste tražili motivaciju da konačno ostavite duvan, evo je. Pojedini toksini koji se nalaze u cigaretama uništavaju krvne sudove u penisu, što ne samo da će vam skratiti penis, već ćete imati i problema sa erekcijom.

Lekovi za prostatu
Pojedini lekovi, a naročito oni namenjeni uklanjanju problema sa prostatom mogu da dovedu do smanjivanja penisa, a isto važi i za pojedine antidepresive i antipsihotike.

Starenje
Ovde već nema leka. Kako vreme prolazi, tako se penis i testisi smanjuju.

Operacija prostate
Oko 70 odsto muškaraca koji su zbog tumora uklonili prostatu, doživeli su i da im se penis smanji, a lekari i dalje nemaju objašnjenje za ovaj fenomen.

Pejronijeva bolest
Kod ovog stanja, penis se prilikom erekcije savija, pa sama erekcija boli, zbog čega se krvni sudovi stiskaju, a penis smanjuje. Ova bolest može da bude izazvana povredom penisa, ali genetski, a postoje i faktori rizika koji joj doprinose. Između ostalih to su pušenje, gojaznost, povišeni krvni pritisak, dugotrajna erektilna disfunkcija, poremećene masnoće u krvi i poremećaji ponašanja.

(srbijadanas.com, Pixabay)

Related Posts